Skip to content

Lekparkshäng och jobbiga päron

augusti 9, 2011

Jag och Ossian har börjat med lekplats-häng.
Efter Nicos lämning så följde jag och Ossian med en ny bekantskap och hennes dotter, som bor i samma hus, till lekplatsen.
Sen blev det mer lekplats när Martin kom hem från jobbet.


Att vara själv med barnen i parken är riktigt tråkigt om jag ska vara ärlig.
Jag är ingen rolig lek- morsa. Leka kan de göra med sina kompisar. Jag gör så mycket annat med dem, promenerar, läser, målar, pysslar och bakar. Och i många fall så tror jag att föräldrar hindrar sina barn från att skapa kontakter och socialisera med andra barn för vuxna tar över leken och lägger sig i. Speciellt så tycker jag att det är på Söder, Gud vilka jobbiga föräldrar som jagar efter sina barn och vaktar deras spadar och hinkar som om de vore Gestapo .
Kommer Nico i närheten av dem och leken ,som de tvingar på sina barn, så är det onda ögat bums. Inget roligt ställe för barn.

Så jag har inget dåligt samvete när jag istället står och pratar med de andra morsorna och farsorna och dricker kaffe ur termos, det är trevligare för både mig och Nico och så småningom även för Ossian.


Men finns det inga andra så leker vi självklart med barnen.

– Posted using BlogPress from my iPhone

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. augusti 10, 2011 7:41 f m

  Usch, vad hemskt!! Tänk att barnen skall lära sig ett sådant betende så tidigt!! Man vill ju att de skall lära sig att vara sociala, givmilda, snälla och glada..!

 2. Annelie permalink
  augusti 10, 2011 1:40 e m

  barnen i en viss ålder delar ju inte gärna med sig..det är ju en del av utvecklingen de går igenom när de upptäcker sitt jag..men det är ju då man hoppas att föräldrarna ska uppmuntra och förklara för barnen att man bör dela med sig och att man kan låna varandras saker..för det blir ju så mycket trevligare..På vår lekplats är de flesta föräldrar avslappnade och alla barn leker med allas saker, det känns skönt. De föräldrana du beskriver på söder låter jobbiga..huahua…

  Jag tycker inte heller man ska blanda i sig barnens lek, om det inte behövs att en vuxen går in för att någon far illa på något vis..då är det vårt ansvar att vägleda tycker jag, exempelvis om Elian tar leksaker ur handen på någon som leker, slåss, puttas , kastar saker eller går före i kön till rutschkanan osv..så ingriper jag alltid för att det är mitt ansvar att visa honom att man inte gör så, varför man inte gör så och hur man bör behandla sina medmänniskor istället.

  Jag önskar jag kunde sitta och dricka kaffe 🙂 det låter skönt och lyxigt för mig, men vår lekplats är väldigt stor, med massor med barn och Elian är som blixten och dessutom helt orädd, klättrar i meterhöga klätterställningar och springer hit och dit, jag måste därför hänga med som bara den i svängarna mellan de olika sakerna på lekplatsen, för om jag tittar bort 1 minut kan han vara borta, det fick jag lära mig den onda vägen då jag pratade med en kompis 1 minut och trodde han höll sig i träbåten, men då var han plötsligt 2 meter borta påväg upp i karusellerna på det intilligande tivolit. Så kaffet får jag ta hemma hahaha

  du kan skicka martins musik till vår nya mail-adress: rivadaviakarjalainen@hotmail.com
  massa kramar!

  • augusti 10, 2011 4:15 e m

   Ja, man måste ju respektera om ett barn säger att han inte vill dela med sig, men när föräldrarna bestämmer över huvudet på barnet då blir jag irriterad, för vad lär sig då barnet genom det? Nico har haft en period då han har varit väldigt bestämd med att ha SINA saker och ingen annan har fått låna. Nu har det släppt, inte helt men nästan. Men man har ju fått lära honom att man ska dela med sig, att de lånar en kort stund men att Nico kan ha leksaken jämt annars… Och vi uppfostrar ju varandras barn och då är inte söder-föräldrar rätt personer att uppfostra Nico, så där leker vi mycket sällan.
   Självklart får man hålla ett öga på barnen på lekplatsen, och man rycker ju ut fler än en gång och förklarar rätt och fel…. Men de föäräldrarna jag pratar om är såna som lägger sig i leken hela tiden och om Nico går fram till nån för att prata så drar de iväg sitt bar, som att Nico störde… galet.

   Förra sommaren kunde inte jag heller sitta och dricka kaffe, då rymdes det mycket och jag var tvungen att ha koll mest hela tiden, men de lär sig med åldern…. Ska Elian börja på dagis?

   Här kan ni lyssna på Martins band! http://www.myspace.com/Soenmusic

 3. Annelie permalink
  augusti 10, 2011 8:24 e m

  jag förstod vilka föräldrar du pratade om, jag bara tyckte det var ett intressant ämne att diskutera lite 🙂 Nej Elian ska inte börja på dagis. Då finns det hopp för mitt kaffe drickande på lekplatsen till nästa sommar då 😉 ska lyssna på martins band, tack för länken!

 4. augusti 13, 2011 7:54 f m

  Kan bara hålla med i att det låter galet att hålla på så i en lekpark!

  Så är det inte här heller tack och lov, mestadels vettiga föräldrar och barn som delar med sig, och framför allt så lämnar folk en del grejer så allt som bara ligger lånas friskt och så får man gå och samla ihop när man ska hem igen.

  Fast visst är parken helt klart ett ställe där man ser föräldar med annan syn på uppfostran än en själv, och så är det ju… Jag gör säkert också en massa saker som andra tycker är kontsigt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: