Skip to content

8 månader-för mitt minne

augusti 24, 2011

Ossian förflyttar sig åt alla håll nu i ryslig fast. Han har någon kombination av hasande och krypande som går fort som sjuttan. Han drar iväg från rum till rum och jag hinner knappt med. Han sätter sig upp själv och han reser sig upp mot möbler och nu senaste så har han börjat försöka gå lite längst med soffan vilket är livsfarligt för det funkar ett par steg men sen faller han för balansen verkar inte hänga med i hans fart.

Aptiten har ökat i takt med hur mycket han rör sig. Ammas gör han mellan 4-6 ggr per dygn, mest kvällstid och morgon. Under dagen så blir det bara kortare stunder för han har inte riktigt ro till att äta. Mellanmål två ggr om dagen och middag-kvällsmat, utan några större problem, dock inga större portioner men han verkar mätt och nöjd.

Sover gör vi tillsammans och det fortsätter vi med tills han själv säger att han vill sova någon annanstans, precis så som Nico gjorde. Nackdelen är att han vaknar till och vill somna om med bröstet, blir det ett problem så tar jag tag i det då.

Två tänder.

Mycket ma-ma och pa-pa samt tu-tä-tu-tä och nä-nä-nä-nä.Och väldigt mycket sång och klappa händerna samt göra olika ljud mest hela tiden.

Senaste veckan har han börjat sova en längre gång per dag, ca 3 timmar mitt på dagen. En vanlig dag ser ut såhär ungefär :

8:00 vaknar, ammas

11:00 – 14:00 sover

17:00-17:30 power-nap

20:00 somnar för natten

Han är helt tokig i sin pappa, och aningens svartsjuk på Nico om Martin är för mycket med honom. Mig tar han mest för givet och jag är populär nattetid mest, då funkar inte pappa. Annars glad och nöjd för det mesta.

Annonser
One Comment leave one →
  1. augusti 25, 2011 8:59 e m

    Grym dygnsrytm. Kan han lära Max det? Både nätterna och det långa passet på dan vore snällt, tack.

    Så go han är!

    Vore kul att ses nåt nästa vecka eller så. Jag är bara bokad på måndag. Kramkram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: