Skip to content

Dramatik

mars 2, 2012

Jag och Ossian var i Farsta för att ordna en födelsedagspresent när plötsligt larmet gick och röst i högtalarna uppmanade alla att fort ta sig ut.
Vi var på övervåningen i en affär och fick i ett kaos springa ner för stillstående rulltrappor. Nico blev rädd så jag fick bära honom och när vi kom ut så bad han oss skynda till bussen hem.
Jag vet inte vad som hänt för vi tog oss hem fort. Men otäckt var det!
Och Nico tog det väldigt hårt. På bussen hem hade han jättemycket frågor. Varför ambulansen kom, var folk skadade, om polisen skulle ta någon, om det ofta brinner där och så vidare.


Han har varit väldigt tyst hela kvällen och fundersam. Undrar vad som rör sig i hans lilla huvud….

– Posted using BlogPress from my iPhone

Annonser
7 kommentarer leave one →
 1. mars 2, 2012 8:15 e m

  Va vad det som hände då??
  Nu blir ja nyfiken å lite orolig..
  Kram

  • mars 2, 2012 8:40 e m

   Inte en aning! Har sökt på webben men hittar ingenting! Vi var på Lekia när det hände, när vi kom ut vara hela Farsta gallerian runt om utrymt så jag vet inte exakt var eller vad det var. Säg till om du hör nåt!

 2. blixa09 permalink
  mars 2, 2012 8:33 e m

  Oj, vilken tid var det? Jag har varit två vändor till centrum idag.

 3. mars 3, 2012 1:19 f m

  Är nog bra för Nico om han får lite enkla svar på det hela, så hoppas ni hittar vad som hände. Annars kan man ju alltid berätta att ibland måste man öva på brandlarm…eller att de kan gå på av misstag utan något har hänt. Det är nog inte så djupa efterfunderingar av det. Fast kanske lite lögn om man vet det är något annat, vet inte om man skall spekulera med sina barn eller ej men om man gör det borde det väl vara bra saker att spekulera om ”de kanske bara övade” eller ”nån kanske råkat trycka på en knapp, det kanske var en liten busig tonåring, eller vad tro du?” Lite så hade jag nog pratat omkring det hela.

 4. mars 4, 2012 9:02 f m

  buuu det är kusligt med brand..kan gå så snabbt när det väl tar fyr oxå..hände precis det samma när vi var i källaren (!) på Malmö muséer..hade parkerat vagnen och tagit av kläder/skor. Brandlarm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tog en unge under varje arm och drog mot nödutgång. fullt med förskolegrupper och allt var kaos..vinter ute och inga kläder skor eller något..Eli fattde inget och ville stanna och leka, blev vansinnig och ville bara springa in igen. Vi pratade sedan om det. Det var någon som tryckt på kanppen, men brandbilen kom och allt. Eli förstod händelsen i efterhand, tror jag åtminstone..

  Nico är ju lite äldre och tänker säkert mer, han kanske hörde hur andra pratade och vet inte vad han ska tro om händelsen. Jag tror precis som T skriver i sin kommentar att avdramatisera är bra med små barn. Att prata om händelsen är viktigt. Kram

  • mars 4, 2012 11:45 f m

   Usch vad otäckt!! Jag blev skiträdd men väldigt fokuserad, märkligt hur man blir i såna situationer. Nico blev helt tyst…
   Ja han tänker mycket och funderar, och han drömde om branden på natten sen… Jag förklarade väldigt avdramatiserat och nu verkar han ha släppt det, jättebra personal på Lekia som förklarade jättebra!
   Jag har alltid koll på nödutgångar, viktigt.
   Fick ni vänta länge ute innan ni fick komma in?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: