Skip to content

Delat rum

april 21, 2012

Vi har gjort om i Nicos rum idag, igen. Upp med våningssäng och möblerat om.
Nu är det Nico OCH Ossians rum. Fint blev det, dock inte klart än för sängen ska målas och tapetseras, så bilder kommer först när allt är klart.

Nico var hos sin farmor tills vi var klara och hans lycka när han kom hem var oslagbar, han älskar sin säng och klättrar upp och ner, upp och ner. ” Åhhhh så fint, jag älskar min säng, åhhhhhh ”, har det låtit hela kvällen.

Ossian har också tillbringat hela dagen där inne, fast mest myst i sin säng bland kuddar och gosedjur.
Han lär sig nya ord i rasande fart och idag har han legat i sin säng och ropat efter ”bok bok ” så fort han tröttnat på nån bok, och i vår glädje över nya ord så har vi ställt upp som små betjänter med att byta böcker åt honom. Ett annat ord som han använt är ” pippi ” för fågel, undrar var det kommer ifrån för både jag och Martin lär ut korrekt från början, inget kisse eller vovve här inte, men uppenbarligen pippi.


Nu har precis Ossian somnat och Nico ska inviga sin nya säng, han ligger där inne och dricker välling och lyssnar på ” lugna favoriter ”.
I morse väckte Ossian oss närmare 9, håller tummarna för en repris av det imorgon!

– Posted using BlogPress from my iPhone

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. april 21, 2012 11:18 e m

  Jag har för mig från någon svenska lektion att när människan började tala så använde den ord som lät som det skulle… ”ljudhärmning” läraren tog ”rassla” som exempel… ”rassla” låter ”rassla”, kanske som prassla?…Hmm…. Fågel blir lätt pippi, hund vove. Kanske är det bara en urgammal sak att det blir så när man börjar prata, en slags logik?
  Varför använder ni bara de riktiga orden? Nyfiken som vanligt för jag blandar hej vilt med språket, slang, för ofta ordet ”typ”, påhittade ord till svårare som ”artificiell” och tänker ”så mycket som möjligt så blir det rikligt” Kanske helfel tänkt men blir som sagt nyfiken när andra väljer annat?

  • april 24, 2012 8:11 e m

   Ja visst måste det vara så! Intressant! Har inte tänkt på det!
   Vi använder inga såna ord för det kan bli för mycket tänker vi, påhittade ord, svenska ord och spanska, enbart därför.

 2. Annelie permalink
  april 25, 2012 10:22 e m

  Så härligt att Nico är lycklig över sin säng! Sover han där uppe och Ossian där nere? Jag är så harig med våningsängar, Eli rullar så mkt och skulle kanske dunsa ner tänker jag 🙂 Vad kul med nya ord, det händer så mkt när språket väl kommer igång. Jag har faktiskt inte tänkt på det med ”riktiga” ord eller slang, vi har använt både vovve och hund, kise och katt. Eli säger båda orden, mest det ”riktiga”. Ser fram emot bilderna efter tapeseringen, ni verkar ha så fina tapeter! Kul att kunna tapesera som man vill, det går inte i vår hyresrätt tyvärr.

  • april 29, 2012 10:43 f m

   Den här våningssängen är lite högre runt om och ger en väldigt ombonad känsla. Martin sover under 🙂
   Ossian sover med mig. Och den är inte så hög heller, fast har man barn som sover livligt så kanske man ska ha dem närmare golvet! 🙂

  • april 29, 2012 10:44 f m

   Ja, tapeter är underbart!!! Ska tapetsera sängen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: