Skip to content

Liket i vattnet

juni 18, 2012

Dagmamman var sjuk idag så jag tog med mig barnen på en heldag på stan.
Först åkte vi båt till Aquaria på Djurgården.
( Båtresan får 4,5/5 )


Jag hade glömt/förträngt att det är så litet på Aquaria, barnen sprang igenom på en kvart. Pekade på hammarhajarna och utbrast ” Åhhhh whoaw ”, sen vände de sig till räkorna och pekade ” Åhhhh whoaw ”… allt var coolt i 5 sekunder.
( Aquaria får 2,5/5 )

Därefter åkte vi till Skeppsholmen och promenerade runt där. Det är lugnt och vackert. Vi gick längs med vattnet och Nico fick syn på en båt från brandförsvaret, Nico ville naturligtvis kika och när vi kom fram så ser vi att de försöker få upp nåt ur vattnet. Säkert skräp som någon slängt i tänkte jag, men så dyker en kropp upp ur vattnet, precis där vi står. Likadana skor som Martin har och jeans. Kroppen var helt uppsvälld och som gummi, den hade nog legat där länge….
Han låg med ansiktet ner i vattnet vilket jag är glad över, jag har haft kroppen på näthinnan hela dagen…. Usch, undrar vem det var? Stackars anhöriga.

Nico frågade vad det var men mest brydd var han av båten, en brandmans-båt. Jag förklarade att det var en man som inte kunde simma och som hade drunknat. Nico konstaterade att han måste lära sig att simma, sen verkade han inte tänka mer på det. ( 0/5 )

Vi gick vidare till kungliga slottet, kollade in vakterna ( som Nico kallar moderater ) och statyerna runt omkring. Sen gick vi genom gamla stan och besökte lite affärer på jakt efter en drömfångare, men hittade bara skräp.
I en butik där de säljer lite indiska prylar, rökelser, kläder etc fick Nico en fin handsnidad papegoja och flera fina bilder, gratis. Hon tyckte att han var så fin, och när hon såg Ossian sova i vagnen så fick Nico välja en liten papegoja till honom också. Fin människa som ändrade riktning på vår dag. Från att det legat som ett mörker över oss så lyste hon upp och gav oss mer än bara prylar, hon gav oss positiv energi. ( 5/5 )

När vi kom hem så var vi helt slut. 6 timmar hade vi promenerat omkring….och så mycket som hänt! Inatt kommer vi nog bearbeta mycket i våra drömmar….!

– Posted using BlogPress from my iPhone

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. juni 18, 2012 8:49 e m

  Vilken vrålmysig dag! Minus gubben i vattnet då förstås.

 2. Annelie permalink
  juni 18, 2012 10:13 e m

  huuuu vad obehagligt, vad skönt att vara barn och se andra saker i fokus som brandbåten och tänka mer sakligt på simmningsträning..istället för de känslor och tankar som du som vuxen bar med dig. Vad mysigt att strosa i gamla stan, jag tror också man måste vara öppen för att kunna mottaga en sändares energi, positiv som negativ..Sättet du uppmärksamade hennes handling på säger mycket om er öppenhet och dig som person ❤ Varför tror du Nico valt namnet moderater?! 🙂 Barn snappar upp alltså..så rolig och smart han är. Elian pratar mycket om Nico, han frågar om och om igen " vad heter nicos pappa?" "Vad heter Nicos mamma?" "Bor Nico i STHLM?" Fast vi svarat 1000 gånger eller mer..Han har en Playmobilfigur som han döpt till Nico till och med hahaha så kul att se hur Nico finns i hans värld fast att de inte mötts personligen.

  • juni 20, 2012 1:44 e m

   Gulliga Elian!! jag berättade för Nico att det fanns en leksak som var döpt efter honom, han blev jätteglad och vill skicka ett kort på sig till Elian, vad har ni för adress nu igen?
   Vi säger ” kusinerna i Malmö ”, fast de är sysslingar egentligen. Men Martin tycker att det är fjantigt och förvirrande så vi säger kusiner, och Nico skryter om sina kusiner i Uruguay ( 6 st ) och kusinerna i Malmö 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: